HTML

Ha kitartó vagy, sok mindent elérhetsz!

Ez a blog azért jött létre, hogy másoknak egyfajta példát és motivációt adjak. Mindenki csak keresi a kifogást miért nem tud lemenni az edzőterembe, hogy a fejében kialakított képet megvalósítsa. Le szeretnél fogyni? Izmosodni, erősödni akarsz? Vagy jó állóképességet szeretnél? Ezért mind tenni kell. Nem csak a TV előtt kell ülni kortyolgatni a sört és enni a pizzát, vagy számítógépet nyomkodni egész nap. Ne higgyétek el, amit a TV-ben mutatnak, hogy nem kell tenned semmit, csak a csodabogyót beszedned, meg turbó diéta, vagy bármi ilyen hülyeséget. Tartós eredményt hónapok, évek alatt ér el az ember. A sport legyen az életed része. Én már 10 éves korom óta rendszeresen mozgok. A blog elindítása az első országos csúcsom elérése inspirálta. Sokan mondták nekem, hogy még iskola mellett csak-csak sportolok, de majd, ha elkezdek dolgozni... Jelenleg 2 éve 3 műszakban dolgozom és anyagilag sem állok jól, de mégis elég szép sportsikereket érek el a mai napig is. Ezt szeretném a blogomban nektek példaként felállítani, hogyha kitartó vagy és küzdesz akkor sok mindent elérhetsz. Soha nem késő belevágni!

Friss topikok

Címkék

Motiváció

2012.09.06. 13:13 KissCsovi

Lehet, aki olvassa a blogomat azt hiszi, hogy én mindig úgy kelek fel, hogy ezer százalékkal motivált vagyok az edzések terén. Azért ez nem teljesen így van. Így, hogy magam járom az utam sokkal nehezebb. Persze kapok segítséget, hisz már egy jó szó is rengeteget segíthet. A mai reggelem is csak egy átlagos reggel volt. Úgy voltam vele, hogy csütörtök-felhúzás-nagyon nehéz lesz. Ráadásul délelőtt mindig gyengébb is vagyok. Kezdtem negatívan hozzáállni az edzés gondolatához is. Ekkor különböző motivációs kisfilmeket kezdtem el nézegetni a youtube-n. Ilyen kis filmeket, mint pl. ezek:


Nagyon-nagy erőt adtak nekem. Míg mentem edzésre ezek a mondatok jártak a fejemben, hogy: " A lehetetlen nem létezik!", "Ha van egy álmom küzdjek érte és ne érdekeljen ki mit mond!" Egy szlogen, amit anno a gyár WC-jének falán olvastam:"Ha küzdesz veszthetsz, ha nem küzdesz vesztettél!" A felhúzó edzéseim általában egy fél piramis felfelé menetelve, ahol minden súlyba csak egyszer húzok. Ebben a piramisban a 160kg-ba 1*5 ismétlés volt a legjobbam. Most kitaláltam, hogy lesz ami lesz 160kg-ba 3*5 ismétlést csinálok. Ha reggel mondom ezt magamnak nem hiszem el, hisz ez lehetetlennek tűnt volna akkor számomra. Ott viszont már nem tűnt annak, mert elhittem, hogy meg tudom csinálni. A második sorozatban már a bal tenyeremről úgy leszakadt a bőr, hogy egy nagyon picit vérzeni is kezdett. Először arra gondoltam, hogy itt a vége, nem tudom így megcsinálni az utolsó sorozatot, de mondtam magamban, hogy itt nem lehet vége. Itt teljesen kizártam mindent fájdalmat, a külvilágot, csak én voltam és a súly. Megcsináltam mind a három sorozatot 5 ismétléssel!

Három hónapja még azon gondolkodtam, hogy egyáltalán csináljam-e ezt az egészet. Az egész nyaram szinte súlyzós edzés nélkül telt el. Azon voltam, hogy abbahagyom az egészet és nem foglalkozom tovább ezzel, hisz anyagilag sem állok jól, a motivációm is megtört, de egyszerűen olyan kiaknázatlan erő van bennem, hogy folytatnom kell. Lehet soha nem tudom teljes mértékben ezt az erőt felszínre hozni, de most edzés után fogott el az az érzés újra, hogy csinálnom kell tovább, hisz 2 felhúzó edzés után olyat csináltam, mint még életemben soha. Ekkor világosodtam meg, hogy természetesen azért a célért küzdök, hogy én legyek a legjobb, de az oda vezető út is csodálatos és nem számít semmi, hisz ÚJRA LEGYŐZTEM ÖNMAGAMAT!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://legykitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr184758773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BenchPress 2012.09.07. 07:22:36

Ez az, ne add fel, harcolj!!

Az én kedvenc motivációs filmem: www.youtube.com/watch?v=D9MPq4KeoAI
Az első zene miatt főleg.

Ez meghallgatom, és úgy érzem, szét tudnám hajlítani a súlyzórudakat és darabokat kiharapni a 20 kilós tárcsából :)

Csak menni kell, menni előre és csinálni, nem gondolkodni, csak szaggatni a vasakat, és visszatér a motiváció!!!

KissCsovi 2012.09.07. 07:32:16

@BenchPress: Pontosítva a dolgokat nem a kondizást akartam abbahagyni még a nyáron, hanem az erőemelő versenyzést. Csak például, ha erőemelésben nem versenyeznék akkor valószínűleg a felhúzást nem csinálnám ilyen mértékben. Bár tény, hogy a kedvenc gyakorlatom, de akkor nem biztos, hogy ilyen hangsúlyt fektetnék rá, hogy pl.: most is van egy külön felhúzó napom, amikor csak felhúzok.

BenchPress 2012.09.10. 18:58:17

Kell a versenyzés, szeretnénk látni újabb magyar rekordokat :)

A felhúzást én is alig várom mindig, bár kezdő vagyok, 50 kilóval csinálom (83 kilós testsúly mellett), de hát valahol el kell kezdeni :)
süti beállítások módosítása