HTML

Ha kitartó vagy, sok mindent elérhetsz!

Ez a blog azért jött létre, hogy másoknak egyfajta példát és motivációt adjak. Mindenki csak keresi a kifogást miért nem tud lemenni az edzőterembe, hogy a fejében kialakított képet megvalósítsa. Le szeretnél fogyni? Izmosodni, erősödni akarsz? Vagy jó állóképességet szeretnél? Ezért mind tenni kell. Nem csak a TV előtt kell ülni kortyolgatni a sört és enni a pizzát, vagy számítógépet nyomkodni egész nap. Ne higgyétek el, amit a TV-ben mutatnak, hogy nem kell tenned semmit, csak a csodabogyót beszedned, meg turbó diéta, vagy bármi ilyen hülyeséget. Tartós eredményt hónapok, évek alatt ér el az ember. A sport legyen az életed része. Én már 10 éves korom óta rendszeresen mozgok. A blog elindítása az első országos csúcsom elérése inspirálta. Sokan mondták nekem, hogy még iskola mellett csak-csak sportolok, de majd, ha elkezdek dolgozni... Jelenleg 2 éve 3 műszakban dolgozom és anyagilag sem állok jól, de mégis elég szép sportsikereket érek el a mai napig is. Ezt szeretném a blogomban nektek példaként felállítani, hogyha kitartó vagy és küzdesz akkor sok mindent elérhetsz. Soha nem késő belevágni!

Friss topikok

Címkék

A kitartás a fejlődés kulcsa

2014.01.07. 11:23 KissCsovi

Talán valamikor november végén volt egy olyan futóedzés, ahol 5x1000 m-t futottunk 7 percekre. Itt az lett volna a célom, hogy 5 percen belül tudjam teljesíteni mindet, de ez akkor nem jött össze, mert az utolsót már 5:10-re sikerült csak lefutni. A legjobbam 4:17 volt. Akkor ennyire voltam képes.

Tegnap ismét 1000 métereket futottunk 7 percekre, de most 6 db volt. Elsőre futottam is egy 4:04-et, másodikra is egy 4:05-öt. Ekkor azt tűztem ki célul, hogy 4:30-on belül lefutom az összeset. Folyamatosan romlottak az időim, ahogy fáradtam, de 4:28 volt a legrosszabb. Az utolsónál mindent beleadva sikerült egy 4:17-et futni, ami korábban ugyebár a legjobbam volt. 

Jött is a kérdés, hogy hogy futottam ilyen jókat mikor múltkor még alig bírtam futni? Mostanában nem tartozik az erősségeim közé a futás, hisz kicsit még nehezen cipelem a plusz kilóimat. A titok, hogy nincs titok. Csak sok munka és szenvedés. Ha folyamatosan csinálod és nem adod fel, mert nem megy, akkor várható, hogy egyre jobb leszel. A kitartó munka meghozza a gyümölcsét. 

Arra sarkalnék mindenkit, aki most az újévi fogadalmakét elkezdett edzeni, hogy ne add fel, ha nem úgy megy, ahogy azt te elképzelted az elején. Mindenhez idő kell. Az elején pedig nagyon nehéz, de Róma sem egy nap alatt épült fel. Kitartás!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://legykitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr825742781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BenchPress 2014.01.13. 19:23:38

Hello,

komolyan mondom, neked crossfitezni kellene inkább, szerintem nagyon jó lennél benne:

- állóképességi sportokban jó vagy: futás, evezés
- olimpiai súlyemelés- erőemelő lévén- nem gond
- dinamikus mozgások sem okozhatnak gondot.

Kicsi még a hazai CF-közösség, nem váltasz? :)

KissCsovi 2014.01.13. 19:47:19

@BenchPress:
Helló,

Végül is viszonylag jó alapok lennének hozzá. Most amúgy is hasonló jellegű edzéseim vannak és szeretem is az ilyeneket. A súlyemelést azért jobban el kéne sajátítani, mert azok a gyakorlatok elég kulcsfontosságúak a crossfitben. Jó lenne azért rendesen belekóstolni a crossfitbe is.

BenchPress 2014.01.17. 18:46:24

Remélem, elültettem a bogarat a füledbe... :P

KissCsovi 2014.01.17. 18:52:02

@BenchPress:
Ha úgy alakulna mindenképpen összemérném magam másokkal is, hogy mire lennék képes. :) Vannak olyanok, amiket most is meg tudnék csinálni. :)
süti beállítások módosítása