HTML

Ha kitartó vagy, sok mindent elérhetsz!

Ez a blog azért jött létre, hogy másoknak egyfajta példát és motivációt adjak. Mindenki csak keresi a kifogást miért nem tud lemenni az edzőterembe, hogy a fejében kialakított képet megvalósítsa. Le szeretnél fogyni? Izmosodni, erősödni akarsz? Vagy jó állóképességet szeretnél? Ezért mind tenni kell. Nem csak a TV előtt kell ülni kortyolgatni a sört és enni a pizzát, vagy számítógépet nyomkodni egész nap. Ne higgyétek el, amit a TV-ben mutatnak, hogy nem kell tenned semmit, csak a csodabogyót beszedned, meg turbó diéta, vagy bármi ilyen hülyeséget. Tartós eredményt hónapok, évek alatt ér el az ember. A sport legyen az életed része. Én már 10 éves korom óta rendszeresen mozgok. A blog elindítása az első országos csúcsom elérése inspirálta. Sokan mondták nekem, hogy még iskola mellett csak-csak sportolok, de majd, ha elkezdek dolgozni... Jelenleg 2 éve 3 műszakban dolgozom és anyagilag sem állok jól, de mégis elég szép sportsikereket érek el a mai napig is. Ezt szeretném a blogomban nektek példaként felállítani, hogyha kitartó vagy és küzdesz akkor sok mindent elérhetsz. Soha nem késő belevágni!

Friss topikok

Címkék

Szívultrahang vizsgálat

2013.03.07. 19:43 KissCsovi

Pont egy hónapja vettem részt egy szívultrahang vizsgálaton. A vizsgálat célja az volt, hogy az erősportok szívre gyakorolt hatását megvizsgálják. Egy szívultrahang vizsgálat nem része egy rutin sportorvosi vizsgálatnak. Én kapva kaptam az alkalmon és el is mentem. Érdekes volt hallani és látni a szívemet. A mai napon meg is kaptam az eredményeket, bár már a vizsgálatkor mondták, hogy semmi gond nincs vele. :)

"Földvári Csaba: Tipikusan erősportolóra jellemző szív. A sok erőlködéssel, préseléssel járó munka következtében csak a falvastagság növekedett, a kamra üreg nem. Jó jel azonban, hogy a szívizomzat megtartotta jó funkcionáló képességét, a kamra tágulékonysága nem romlott. Szabályozása is inkább egy átlagember/szabadidő sportoló szintjén van, a vizsgálat időpontjában jó állapotban volt. Bizonyos állóképességi edzést tartanék fontosnak." - részlet a Dr. Kováts Tímea, PhD belgyógyász szakorvos, egyetemi tanársegéd (Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Központ,Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar, Sportorvosi Tanszék) leveléből.

A doktornő  a levelében is kihangsúlyozta, hogy ez csak szigorúan tájékoztató jellegű, nem elfogadott vélemény. Sajnos még kevés adat áll rendelkezésére erősportolóktól, így ez akár változhat is, ha több vizsgálatot tudna végezni. Itt szeretném megragadni az alkalmat és megkérni minden erősportoló ismerősömet, hogy aki teheti szánjon rá egy kis időt és mindenképpen keresse fel a doktornőt, hogy tudja-e fogadni. Menjetek el a vizsgálatra, hogy minél több adat álljon rendelkezésére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legykitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr645121893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása