HTML

Ha kitartó vagy, sok mindent elérhetsz!

Ez a blog azért jött létre, hogy másoknak egyfajta példát és motivációt adjak. Mindenki csak keresi a kifogást miért nem tud lemenni az edzőterembe, hogy a fejében kialakított képet megvalósítsa. Le szeretnél fogyni? Izmosodni, erősödni akarsz? Vagy jó állóképességet szeretnél? Ezért mind tenni kell. Nem csak a TV előtt kell ülni kortyolgatni a sört és enni a pizzát, vagy számítógépet nyomkodni egész nap. Ne higgyétek el, amit a TV-ben mutatnak, hogy nem kell tenned semmit, csak a csodabogyót beszedned, meg turbó diéta, vagy bármi ilyen hülyeséget. Tartós eredményt hónapok, évek alatt ér el az ember. A sport legyen az életed része. Én már 10 éves korom óta rendszeresen mozgok. A blog elindítása az első országos csúcsom elérése inspirálta. Sokan mondták nekem, hogy még iskola mellett csak-csak sportolok, de majd, ha elkezdek dolgozni... Jelenleg 2 éve 3 műszakban dolgozom és anyagilag sem állok jól, de mégis elég szép sportsikereket érek el a mai napig is. Ezt szeretném a blogomban nektek példaként felállítani, hogyha kitartó vagy és küzdesz akkor sok mindent elérhetsz. Soha nem késő belevágni!

Friss topikok

Címkék

I. RAW Felhúzó Magyar Bajnokság, Hajdúszoboszló

2017.04.01. 17:56 KissCsovi

A mai napon került első alkalommal megrendezésre a RAW Felhúzó Magyar Bajnokság Hajdúszoboszlón. Ugyebár az erőemelés (guggolás, fekvenyomás, felhúzás) utolsó fogásneme a felhúzás. A Tiszafüredi KIE ismét 3 fővel vett részt a versenyen. Törő Judit, Földvári Csaba és Tóbis Péter személyében.

Judittal kezdődött ismét a versenyünk. Juditról tudni kell, hogy a verseny előtt 7 felhúzó edzése volt összesen úgy hogy ebből kb. 4 csak a technika elsajátításával telt, hisz teljesen új volt neki ez a mozgás. Nagyon sokat fejlődött ezek alatt, de még sok munka áll előttünk. Legnagyobb kihívás még neki az, hogy elhiggye, hogy milyen erős. 80kg-os kezdő után a 90 is nagyon-nagyon laza volt neki. Utolsóra eleinte 95-re kértem neki, de végül meg tudtam győzni, hogy nézzük meg a 100-at, mert menni fog neki. Végre picit láttuk erőlködni és ez is simán ment, ami egy újabb magyar bajnoki címet jelentett. Vagyis már igazából a kezdő fogással meg volt. Ez a 100kg csak hab volt a tortán.

Rám került a sor. Már a kezdő fogásra vissza vettem a korábbi kezdősúly beállító edzésem hatására 190-re, majd sikeres teljesítés után mentem 200-ra, ami már egyéni csúcs volt és végül próbáltam a dobogóra feljutni a 205kg-mal, de sajnos hiába sikerült a dobogóról így is lecsúsztam és a 4. helyen zártam a versenyt. Ma nem volt több bennem és ez látható is a videóban is. Igazából örülök, hogy átléptem a 200-at, de  bánt, hogy dobogóra nem sikerült állnom. Persze számomra az elmúlt időszak nagyon-nagyon nehéz volt és ehhez képest ez az eredmény nagyon jó.

A 205-ös húzásom:

Tóbis Péter zárta tőlünk a versenyt. El kell, hogy mondjam, hogy már maga az, hogy Peti a fogyás mellett döntött és vállalta, hogy a verseny legnépesebb mezőnyébe befogy ez már magában becsülendő dolog volt. Sajnos a 190kg-os kezdő fogásán technikai hibát ejtve érvénytelen gyakorlattal kezdett, de másodikra sikerült érvényesen bemutatni a gyakorlatot. Végül a 200 kg-on próbálkozott, de most nem ment neki. Ezzel a 13. helyen végzett.

Összességében egy nem rossz versenyt zártunk, bár mehetett volna jobban is (főleg a férfi vonalon). A jövőben még jobban odatesszük magunkat és még szebb eredményeket hozunk haza.

A csapat (Tóbis Péter, Törő Judit, Földvári Csaba)

raw_felhuzo_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legykitarto.blog.hu/api/trackback/id/tr1112393855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása